Hieronder vindt u de projecten waarin gewerkt wordt aan bio-aromaten:

Biorizon: Waste2Aromatics

Uit afval dat anders zou worden weggegooid of een waardevolle grondstof maken voor de chemische industrie? Daar gaat een consortium van maar liefst 12 partijen de komende 18 maanden mee aan de slag. Met dit innovatieve Waste2Aromatics project van Shared Research Center Biorizon komen de circulaire economie en de commerciële productie van bio-aromaten tegen marktconforme prijzen een flinke stap dichterbij.

Biorizon: BIO-HArT-project

Shared Research Center Biorizon schaalt haar onderzoek naar bio-aromaten wederom flink op. Samen met 9 partners gaat Biorizon in het grensoverschrijdende BIO-HArT-project de komende 3 jaar werken aan de opschaling van technologie voor de productie van aromaten uit biomassa. Eind 2018 moet dit resulteren in werkende procesopstellingen om kilo’s proefmonsters te kunnen produceren voor de industrie.

Biorizon: SCeLiO-4B

De Green Chemistry Campus heeft samen met partners Chemelot Institute for Science & Technology (InSciTe) en Brightlands Chemelot Campus een Europese en provinciale bijdrage ontvangen om in Zuid-Nederland het onderzoek rondom bio-aromaten te organiseren, af te stemmen en op te schalen. Campus vestigers Biorizon, Progression Industry en Nettenergy maken onderdeel uit van dit project, genaamd SCeLiO-4B.