Lees verder
Synova is een geavanceerd technologiebedrijf dat de kloof wil dichten in de toeleveringsketen van plastic. Haar waste-to-chemicals technologie is een superieure vorm van chemische recycling, ontworpen om fossiele brandstoffen te vervangen en klimaateffecten te verminderen. De technologie helpt petrochemische bedrijven om kunststoffen te kunnen hergebruiken en zo afval te verminderen.

Deze gepatenteerde technologie is ontwikkeld door TNO. Synova kan huishoudelijkafval verwerken, inclusief gemengde plastics. En beschikt tevens over een ‘best in class’ reinigingstrein die 99,9% van de ongewenste teer verwijdert en de energetische waarde gebruikt om een zeer efficiënt proces te creëren met een betere CO2 voetafdruk. Het resultaat is een gas dat bestaat uit hoogwaardige moleculen met talrijke toepassingen, waaronder olefinen (de bouwstenen voor nieuwe kunststoffen), BTX en hernieuwbare brandstoffen. De technologie van Synova is meer dan 7.000 uur onafhankelijk gecontroleerd getest op meerdere schalen

De benoeming van Willem Sederel volgt op Synova’s onlangs aangekondigde strategische alliantie met Technip Energies. Beide ontwikkelingen maken deel uit van Synova’s plan om samen te werken met bedrijven en personen met relevante industrie-expertise en leveringscapaciteit om het volledige potentieel van chemisch recyclen te benutten.

Van Morris, CEO van Synova:
“Dr. ir. Willem Sederel heeft een bewezen track record in het op de markt brengen en opschalen van nieuwe technologieën binnen de Chemie en Polymeren industrie. Met zijn ervaring heeft Willem Sederel de juiste bagage om onze technologie op het gebied van chemisch recycling verder op te schalen. Chemisch recyclen is een belangrijke oplossing voor de verduurzaming van de kunststofketen en belooft een belangrijk businessmodel te worden. Synova heeft al een technologische voorsprong binnen deze sector en met Willem Sederel aan boord kunnen we verder versnellen om onze doelen te behalen.”

Logo-Synova-new-2016-EPS

Synova’s hoofdkantoren zijn gevestigd in Maassluis, Santa Monica Californië en Bangkok Thailand.