Lees verder
Biogrondstoffen vormen de basis voor de verduurzaming van de industrie. Of het nu gaat om duurzame geproduceerde producten of energie, biomassa zal een belangrijke rol spelen bij deze transitie.

Voor biomassa lijkt in een klimaatneutrale, circulaire economie een belangrijke rol weggelegd. Tegelijkertijd is er veel maatschappelijke discussie over de wenselijkheid van (grootschalige) productie en het gebruik van verschillende soorten biomassa voor energie, chemie en materiaaltoepassingen.

Biomassafeiten is een initiatief van bedrijven en organisaties die actief zijn in de wereld van biomassa. De website is bedoeld om een eerlijke kijk te geven op de mogelijkheden die biomassa biedt voor onder andere het produceren van duurzame producten en het behalen van onze klimaatdoelstellingen. Deze enerverende markt kenmerkt zich door een hoge mate van veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving, innovaties en mogelijke producten en toepassingen. Via dit platform ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Kijk naar de animatie waarin wordt toegelicht hoe biogrondstoffen optimaal gebruikt en toegepast kunnen worden. Het behoud van de biodiversiteit van bossen en landbouw staat hierbij centraal. Het mag nooit ten koste gaan van de natuur, dieren en onze voedselvoorziening.