Lees verder
In september en oktober is het mogelijk om op de Green Chemistry Campus kennis te maken met het Nyex Rosalox™ systeem van Arvia Technology. Dit waterbehandelingssysteem gebruikt adsorptie en elektrochemische oxidatie om organische vervuiling uit water te verwijderen. Deze combinatie maakt het proces zeer energiezuinig en milieuvriendelijk. Bedrijven uit onder meer de farmacie, specialty chemicals en de engineering, procurement & construction sector (EPC) zijn van harte welkom om een afspraak in te plannen.

Nyex Rosalox™ waterbehandelingssysteem

Arvia Technology heeft een uniek systeem ontworpen om organische vervuiling van mg/L tot ppb uit afvalwater te verwijderen: het Nyex Rosalox™ waterbehandelingssysteem. Het systeem:

  1. verwijdert actieve farmaceutische bestanddelen (API’s), pesticiden, insecticiden en herbiciden;
  2. behandelt hydrofobe organische verbindingen;
  3. polijst COD van <300 mg/L tot zeer lage niveaus.

De combinatie van adsorptie- en oxidatietechnologieën leidt tot lagere operationele kosten en doordat er geen giftig slib of secundaire afvalstromen worden geproduceerd, is verbranding of verwijdering van vaste afvalstoffen niet langer nodig.

BioVoice Innovation & Business Booster
Arvia Technology maakte vorig jaar kennis met de Green Chemistry Campus door de BioVoice challenge van Cargill. Cargill zocht een effectieve manier om hun restwater te zuiveren en te hergebruiken in hun proces. Arvia pitchte een membraantechnologie voor het zuiveren van restwater en sloot een BioVoice innovatiecontract.

BioVoice
De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN West-Brabant, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering. BioVoice wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Regio Deal Midden- en West-Brabant, Provincie Noord-Brabant, Provincie Zeeland en Rabobank.

Nyex_Rosalox_pilot_skid_Windermere-print-7

Foto: Nyex Rosalox™ van Arvia Technology

Arvia Technology
Arvia Technology biedt geavanceerde waterbehandelingsapparatuur voor onder meer de chemische industrie, farma en agrofood. Voor meer informatie ga naar de website of neem contact op met Bob Houpst van REWIN.