Lees verder
Ondernemers kunnen in deze tijden wel wat hulp gebruiken. Tegelijkertijd is er een flink tekort aan stageplaatsen voor studenten die staan te springen om hun kennis toe te passen in de praktijk. Liefst bij een bedrijf dat de wereld mooier maakt. Breng deze ingrediënten virtueel bij elkaar en je krijgt Green Matchmaking: een online event op 13 april waar bedrijven en studenten elkaar vinden. Het doel: zo veel mogelijk matches voor stages vanaf september 2021 of februari 2022.

Marcel Ernes, business development manager bij Green Chemistry Campus: “Voor veel bedrijven is het herkenbaar, er ligt al tijden een plan op de plank om nu eens echt aan de slag te gaan met duurzaamheid. Of een duurzame ondernemer komt handen te kort voor een literatuuronderzoek, een marketing- of businessplan, een technisch vraagstuk of een benchmark. Tegelijkertijd is het voor studenten door corona behoorlijk lastig om een stage te vinden. Met Green Matchmaking bieden we – samen met Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool en HZ University for Applied Sciences, CURIO en Circular Biobased Delta – bedrijven en studenten perspectief in coronatijd. Vanuit de Campus willen we zo de ontwikkeling van duurzame materialen en chemicaliën in de regio verder versnellen.”

Speeddates

Hoe werkt het? Bedrijven plaatsen hun duurzame stagevacature op het B2Match Green Matchmaking platform MBO/HBO/WO-studenten met een interesse in bio-circulaire innovaties en/of de energietransitie kunnen aangeven dat ze een stage of traineeship zoeken. Samen kunnen ze op 13 april virtuele speeddates inplannen. Een match resulteert in een meewerkstage, afstudeerstage of een traineeship met uitzicht op een baan. De betrokken partijen kunnen samen afspraken maken over de mogelijkheden van een fysieke dan wel virtuele stage als gevolg van corona. “Behalve afspraken over concrete stages is het Green Matchmaking event ook bij uitstek geschikt om laagdrempelig kennis te maken met misschien wel een toekomstige medewerker”, vult Ernes aan.

Learning Community

Dit event maakt deel uit van het ‘Learning Community’ project dat het onderwijs in de regio West-Brabant optimaal aan wil laten sluiten op bio-circulaire bedrijven. Behalve Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool en HZ University for Applied Sciences en Circular Biobased Delta, zijn Regio West-Brabant, de Rabobank en Port of Moerdijk partners, in samenwerking met Provincie Noord-Brabant en N.V. REWIN West-Brabant.