Lees verder
Programmavoorzitter Manon Baartmans van Port of Moerdijk vatte de inhoud aan het einde als volgt samen: "Corona voelde als een bedreiging maar er volgen nog grotere bedreigingen. Het heeft ons doen inzien hoe kwetsbaar onze economie eigenlijk is. Duurzaamheid wordt door de deelnemers relevant bevonden. Men ziet het als een noodzakelijke route om onze weerbaarheid te vergroten.”

We kijken terug  op ons eerste geslaagde online event/webinar.  Keyspeaker was senior Rabo-econoom Jesse Groenewegen die liet zien welke effecten corona had op de economie en ook een inkijk gaf op de verwachtingen voor de toekomst. Met de website Mentimeter checkte hij de temperatuur bij de deelnemende bedrijven. Dat liep aardig parallel met de cijfers die hij namens RaboResearch presenteerde. Ondernemers ervaren onzekerheid en de meeste sectoren hebben te maken met een behoorlijke omzet terugval. Ook Marcel Derijckere, regiomanager VNO-NCW Brabant Zeeland in West-Brabant, gaf aan dat .ondernemers in zijn regio grote onzekerheid ervaarde en een sterke behoefte hebben om na te denken over het post-corona tijdperk.

De deelnemers stonden heel positief ten opzichte van duurzaamheid. De meeste bedrijven waren er zelfs al mee aan de slag. Onze voorzitter Willem Sederel onderstreepte met zijn presentatie wat CBBD en het ecosysteem in de Delta regio kan betekenen voor bedrijven die de circulair biobased economie willen omarmen. We hopen uiteraard dat dit het deelnemende bedrijfsleven geïnspireerd heeft om een beroep op ons te doen.

Wil je het webinar terugkijken? Klik op de YouTube link.