Sweco participeert met Genoeg om duurzaam eiwit te maken

Mycoproteïne, een hoogwaardige eiwitbron, is een maatschappelijk relevante en duurzame vervanger van vlees. De omvang van het project bestaat uit kantoorgebouwen, een tankpark, CIP-installatie, productiegebouw incl. reactoren en centrifuge, verpakkings- en vriesruimte, koeltorens, enz. De opstart van de volledige site is gepland voor juni 2022.

Koen Maes, projectmanager van project UNITY: “Sweco heeft onlangs de volledige EPCm scope toegekend gekregen, wat ons verantwoordelijk maakt voor het Detailed Design en de Procurement van de technische installaties. Onze diensten omvatten ook Construction Management, Commissioning en Start-up assistentie.”

Filip Verheyen, Division Director Industry bij Sweco België, is enthousiast over de samenwerking met ENOUGH: “Dit project is een belangrijke overwinning, niet alleen voor Sweco en onze divisie Industry, maar ook voor een duurzame toekomst voor onze maatschappij. Naast het realiseren van een afvalvrij productieproces zal het eindproduct een milieuvriendelijkere vervanger zijn voor vlees. Het realiseren van een zero-waste productieproces als deze past perfect binnen de toekomstvisie van Sweco. Wij zijn verheugd om deel te nemen aan dit unieke project.”

Sweco zal nauw samenwerken met derde partijen Heinrich Frings GmbH & Co. KG, die het ontwerp van het vergistingsproces zal verzorgen, en KOCH Adviesgroep, die het civiele en bouwkundige ontwerp voor haar rekening zal nemen.

ENOUGH (www.enough-food.com) is een food-tech bedrijf met technologie om de meest duurzame bron van voedseleiwit te kweken. ENOUGH is een pionier op het gebied van grootschalige duurzame eiwitproductie, om de gecombineerde problemen aan te pakken van het voeden van een groeiende wereldbevolking en de niet-duurzame impact van het uitsluitend vertrouwen op traditionele eiwitlandbouw.