Lees verder
Chemische recycling heeft de toekomst. Shell alleen al heeft de ambitie om tegen 2025 wereldwijd 1 miljoen ton plastic afval te recyclen tot een pyrolyse-olie die kan worden omgezet in bio-nafta.
Redactie / Bergen op Zoom

Vincent Baril, president van Shell Frankrijk, lichtte de plannen en uitdagingen toe tijdens een recente online netwerkbijeenkomst van Circular Biobased Delta. Hij is ervan overtuigd dat de noodzaak er is om snel over te gaan tot een grotere productie van bio-nafta uit pyrolyse-olie, waarvoor het bedrijf een contract heeft getekend met technologieleverancier BlueAlp.

“Ook moet aandacht worden besteed aan het opwaarderen van het product voordat het in de kraker kan worden gebruikt. Dit is vaak een vergeten stap”, zei hij. “Pyrolyse-olie bevat onzuiverheden. Reinigen en opwaarderen tot een zuiver product zal te allen tijde nodig zijn.” Shell ontwikkelt hiervoor een eigen technologie en gaat die op grote schaal toepassen in een opwerkingsfabriek van 50.000 ton, die volgend jaar in Singapore wordt gebouwd.

Lees het volledige artikel op deze website.

Beeld: BlueAlp