Lees verder
Breda

Biobased Economy, Circulaire Economie, Cradle to Cradle, CO2-emissies – het zijn veelgebruikte termen in hedendaagse vraagstukken over duurzaamheid, klimaatakkoorden en een beter milieu. Vanuit Europese en landelijke overheden wordt nu al beleid ontwikkeld en geïmplementeerd waarin genoemde termen voorkomen.

Maar wat is nu een Biobased Economy? En is dat dan hetzelfde als een Circulaire Economie? En wat is een lca en waarom worden deze steeds belangrijker in de afweging rondom (overheids)inkopen? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in de GBO Masterclass – Introductie Biobased Economy, op 24 januari bij Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) in Breda.

Lectoren en onderzoekers van CoE BBE nemen u mee in de nieuwe economie, waarvan het onvermijdelijk is dat die er gaat komen. U krijgt heldere definities over gebruikte begrippen en achtergronden bij termen als ‘plastic soep’ en ‘bio-afbreekbaarheid’, maar vooral ook voorbeelden van biobased innovaties die vandaag de dag al inzetbaar zijn.

Voor wie
De GBO Masterclass is ontwikkeld voor werknemers van bedrijven en overheden die meer willen weten over de Biobased Economy. Deelname is gratis en er is plek voor maximaal 20 deelnemers.