Lees verder
Shared Research Center Biorizon heeft Joop Groen tot directeur benoemd. Hij gaat zich richten op een succesvolle verdere opschaling van Biorizon, dat innovatieve technologieën ontwikkelt voor de productie van bio-aromaten.
Redactie / Bergen op Zoom

Joop Groen heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan bij alle initiatiefnemers van Biorizon: TNO, het voormalige ECN (onlangs samengevoegd met TNO) en recent binnen het Vlaamse VITO. Hij is opgeleid als procestechnicus en in het bezit van een MBA, werkte 17 jaar bij General Electric in de divisie Engineering Plastics in technische en operationele leiderschapsrollen, maar ook als marketing- en productmanager. Bij TNO was hij vanaf 2012 medeverantwoordelijk voor het initiëren van grote nieuwe programma’s en projecten, waaronder Shared Research Center Biorizon. In 2016 richtte hij Viride BV op, een technologische start-up binnen de biobased economy. Daarnaast bleef hij als business development manager betrokken bij Biorizon en adviseert hij de Circular Biobased Delta waar bio-aromaten een van de speerpunten vormen.

Thuis in het netwerk

“Joop is iemand die mensen verbindt, hij is als geen ander thuis in het internationale netwerk van Biorizon en vanuit zijn ervaring als ondernemer kan hij zich goed verplaatsen in onze doelgroep: bedrijven”, aldus Bert Bouwman, unitmanager scheidings- & conversietechnologie bij Biorizon co-initiator VITO. “Vandaar dat we Joop vanuit de Board van Biorizon gevraagd hebben om deze functie op zich te nemen”.

“Biorizon is begonnen vanuit een marktbehoefte met in het begin literatuur- en patentonderzoek”, zegt Joop Groen. “Het is geweldig om te zien hoe, door intensieve samenwerking, de verschillende technologieën zich voortvarend ontwikkelen via lab- tot pilot schaal. Het bedrijvennetwerk, het team en de publieke support groeien mee en ik vind het geweldig om hier als directeur aan bij te dragen.”

Beeld: Biorizon/Stefan de Wickere