Lees verder
Green Chemistry Campus, NV, REWIN West-Brabant en de lokale Rabobanken in West-Brabant en Zeeland lanceren op dinsdag 18 december een nieuw programma, waarin MKB-bedrijven oplossingen zoeken voor uitdagingen van grote bedrijven.
Redactie / Bergen op Zoom

Daarbij wordt wereldwijd gezocht naar partijen die een (deel)oplossing hebben voor de challenges. Met die partijen wordt een intensief traject gestart om het idee tot verdere wasdom te brengen, door het inbrengen van ‘kennis, geld en kennissen’. Dat gebeurt aan de hand van zogeheten ‘Challenges’.

Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus: ‘We hebben bedrijven als Cargill, Cosun en Rodenburg gevraagd met welke vraagstukken ze worstelen, die voor de business belangrijk zijn, maar waar ze zelf niet aan toekomen. Denk aan de verwaarding van reststromen, of aan nieuwe processen voor het energie-efficiënt ontwateren van biomassa. Wij maken deze vraagstukken toegankelijk voor start-ups, scale-ups of kennisinstellingen die daar een innovatieve oplossing voor hebben of aan het bedenken zijn.’

Lees het volledige artikel op Agro & Chemie