Lees verder
Vorige maand sloot het innovatie- en businessbooster programma BioVoice tijdens een mooi online slotevent een succesvolle tweede ronde met biobased en circulaire challenges af. Het resultaat: 8 innovatiecontracten tussen grootbedrijven en mkb’ers/start-ups, en veel nieuwe kennis en contacten voor de regio (West-en Midden-Brabant en Zeeland). Voor wie interesse heeft om een keer deel te nemen: de derde ronde is alweer van start! BioVoice is op zoek naar grootbedrijven/grotere bedrijven die een relevante innovatievraag hebben of kunnen formuleren, en deze willen inbrengen in de nieuwe cyclus.
Marion van den Berg

Ook BioVoice challenger worden?
Om als ‘challenger’ mee te kunnen doen, moet een bedrijf een omvang hebben van minimaal 100 fte. En bij voorkeur gevestigd zijn in het BioVoice werkgebied. De uitdaging kan liggen op het gebied van techniek, proces of applicatie en moet een biobased of circulaire focus hebben. Denk bijvoorbeeld aan een vraagstuk rondom hoogwaardige reststroom- en afvalstroomverwaarding. Het gebruik van biobased grondstoffen in productontwikkeling. Of procesoptimalisatie en -verduurzaming. Vanzelfsprekend moet het probleem door open innovatie opgelost kunnen worden.

Deadline
BioVoice haalt vanaf nu tot eind januari 2021 challenges op. Een challenge moet uiterlijk op 31 januari aanstaande aangemeld zijn. In het voorjaar van 2021 worden de challenges vervolgens gepubliceerd op het BioVoice challengeplatform. Mkb’ers en start-ups krijgen dan gedurende 8 weken de kans om hun mogelijke oplossing, idee of product in de vorm van een pitch te uploaden. In de vorige ronde leverde dat een recordaantal van 85 aanmeldingen op, met uiteindelijk 17 mooie, concrete samenwerkingstrajecten als resultaat. Volgend jaar het jouwe? Doe mee aan BioVoice!

BioVoice
BioVoice verbindt vraag (grootbedrijven) en aanbod (mkb/start-ups) op het gebied van biobased/circulaire innovatie en brengt hiermee vernieuwende ideeën naar de markt. De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN West-Brabant, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering. BioVoice is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Regiodeal Midden- en West-Brabant.