Lees verder

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis. Voor de verdere doorgroei van de Campus zijn wij op zoek naar een doortastende EHSS Manager.
Doel van de functie: zorgdragen voor correcte uitvoering van het veiligheidsbeleid door de werknemers en huurders van de Campus, conform de geldende VMS-procedures en -instructies en zorgdragen dat deze handboeken en procedures in lijn zijn met geldende wet- en regelgeving en het door de vergunninghouder (SABIC) opgestelde veiligheidsbeleid.

Als EHSS Manager bij de Green Chemistry Campus (GCC) ben je verantwoordelijk voor een breed portfolio van activiteiten waaronder:

 1. beheerder van SLA’s met partners waaronder SABIC;
 2. beheerder van zorgsysteemprocedures en -instructies;
 3. opstellen van documenten voor de vergunning op basis van input van vestigers;
 4. beleid en operationele uitvoering van verduurzaming van de GCC zelf.

Daarnaast is het een pré als je ook op zou kunnen treden als operationeel labbeheerder of de bereidheid hebt om te groeien in deze richting.

Profiel
Voor deze functie gelden de volgende kwalificatie-eisen:

 • een afgeronde relevante HBO opleiding;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • affiniteit met (groene) chemie/biobased economie/circulaire economie;
 • je staat stevig in je schoenen en kunt gezaghebbend optreden – met name in situaties waarin de veiligheid in het geding is;
 • praktische kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en hygiëne;
 • inhoudelijke en toepassingsgerichte kennis van regelgeving en procedures op het gebied van veiligheid en industriële chemische vergunningen;
 • kennis van ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het vakgebied en inzicht in consequenties voor de organisatie;
 • vaardigheid in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van veiligheidsbeleid en in het vertalen daarvan naar de organisatie en in procedures, handboeken en instructies;
 • vaardigheid in het beoordelen van plannen ten aanzien van veiligheid;
 • vaardigheid om in voorkomende gevallen projecten te leiden;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
 • enthousiaste, dienstbare teamspeler.

Dit betreft een functie voor 24 – 40 uur per week. De omvang groeit van 0,6 FTE naar 1,0 FTE waarbij je bij voorkeur 5 dagen per week fysiek aanwezig bent op de Campus.

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid.

Salariëring
Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en de ervaring die vereist wordt.

Green Chemistry Campus
Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis.

De campus biedt members van de Green Chemistry Campus Community niet alleen toegang tot faciliteiten zoals laboratoria, een demo facility en kantoorruimte, maar ook toegang tot ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus willen ze dit idee verder uitwerken en bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden.

Partners en initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus zijn de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Bergen op Zoom, SABIC en de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant. De Green Chemistry Campus is gevestigd op het terrein van SABIC in Bergen op Zoom.

De procedure en nadere informatie:
De sluitingsdatum voor sollicitaties is 31 oktober 2018. Er wordt gestreefd naar een zo spoedig mogelijke aanstelling. Dit impliceert dat de procedure compact en flexibel zal zijn. Sollicitaties en vragen kunnen worden gericht aan mevr. Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus (06-2030 0617). Bij voorkeur per e-mail: p.koenders@greenchemistrycampus.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.