Lees verder

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis. Voor de verdere doorgroei van de Campus zijn wij op zoek naar een accurate marketing- en communicatiemedewerker.
Marketing- en communicatiemedewerker

Doel van de functie: bijdragen aan en na goedkeuring uitvoeren van het marketing & communicatie (jaar)plan, zodanig dat acquisiteurs tijdig de juiste middelen tot hun beschikking hebben om hun eigen werkzaamheden te kunnen uitvoeren en zodat de Campus effectief wordt gepromoot.

Als marketing- en communicatiemedewerker bij de Green Chemistry Campus (GCC) ben je verantwoordelijk voor het beleid en uitvoering van alle marketinguitingen van de GCC waaronder de website, brochure, banner, nieuwsbrief en social media. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beleid en de organisatie van events voor vestigers in samenwerking met het ecosysteem.

Je stemt je werk af met de marketing- en communicatiemanager en je rapporteert aan de directeur.

Profiel

Voor deze functie gelden de volgende kwalificatie-eisen:

 • een afgeronde relevante HBO opleiding;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
 • aantoonbare ervaring met het organiseren van (complexe) evenementen inclusief het briefen, selecteren en aansturen van leveranciers;
 • aantoonbare ervaring met het up to date brengen en houden van communicatiemiddelen, inclusief het briefen, selecteren en aansturen van leveranciers;
 • aantoonbare ervaring met marketing;
 • affiniteit met (groene) chemie/biobased economie/circulaire economie;
 • commercieel inzicht;
 • basiservaring met stakeholdermanagement (oog voor sociale verhoudingen);
 • vaardigheid in het gestructureerd en doelmatig leiden en uitvoeren van projecten en werkzaamheden;
 • enthousiaste, dienstbare teamspeler;
 • duizendpoot met flexibele instelling die goed zelfstandig kan werken en die snel kan en wil schakelen;
 • representatieve, betrouwbare, harde werker.

De volgende zaken gelden als een pré:

 1. Ervaring met vormgeving, bijvoorbeeld in Photoshop;
 2. Ervaring met HTML;
 3. Ervaring met het maken en editen van filmpjes;
 4. Ervaring met werken met een CMS.

Dit betreft een functie voor 16 uur per week. Deze functie kan worden gecombineerd met de functie van facilitair manager (16 – 20 uur per week). Het is voor ons een pré als één persoon deze twee functies zou kunnen invullen.

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid.

Salariëring

Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en de ervaring die vereist wordt.

Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis.

De campus biedt members van de Green Chemistry Campus Community niet alleen toegang tot faciliteiten zoals laboratoria, een demo facility en kantoorruimte, maar ook toegang tot ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus willen ze dit idee verder uitwerken en bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden.

Partners en initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus zijn de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Bergen op Zoom, SABIC en de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant. De Green Chemistry Campus is gevestigd op het terrein van SABIC in Bergen op Zoom.

De procedure en nadere informatie:

De sluitingsdatum voor sollicitaties is 31 oktober 2018. Er wordt gestreefd naar een zo spoedig mogelijke aanstelling. Dit impliceert dat de procedure compact en flexibel zal zijn. Sollicitaties en vragen kunnen worden gericht aan mevr. Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus (06-2030 0617). Bij voorkeur per e-mail: p.koenders@greenchemistrycampus.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.