Lees verder
Op 20 januari 2021 wordt voor de derde keer de Marc Cornelissen Brightlands Award uitgereikt. In aanmerking komen ondernemers en onderzoekers die individueel of in teamverband werken aan een duurzame wereld. De winnaar van de award ontvangt € 35.000 om zijn of haar plan verder uit te werken. De inschrijving is inmiddels geopend en sluit op 15 november.

De award werd in 2018 gewonnen door malariabestrijder Bart Knols en in 2016 door Martine Bouwman, onderzoekster aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en gespecialiseerd in gezondheidscommunicatie.

In 2016 werd de award ingesteld door Brightlands als een hommage aan Marc Cornelissen, duurzaamheidspionier en poolreiziger die in 2015 tijdens een poolexpeditie op 46-jarige leeftijd verongelukte.

Maria van der Hoeven, voorzitter van de organiserende stichting: “Er ligt een grote duurzaamheidsopgave voor ons die vele kansen biedt aan ondernemers, onderzoekers en aan onze samenleving. Een opgave waarmee ook Brightlands als ecosysteem en mede naamgever van deze award nauw verbonden is. Het aanmoedigen en uitdagen van talent dat in staat is grenzen te verleggen is een heel belangrijk element is in deze opgave. Echte duurzaamheidspioniers die moed en leiderschap tonen om hun droom waar te maken. Vaak hebben zij net dat beetje extra aandacht en middelen nodig hebben om een volgende stap te zetten in hun proces. Daar ligt de toegevoegde waarde van deze award. Marc profileerde zich tijdens zijn leven nationaal en internationaal en maakte deel uit van een community van duurzaamheidspioniers.

Alle initiatieven en plannen zijn welkom. De aandacht gaat ook niet alleen uit naar de winnaar, maar ook naar de andere inzendingen. We gaan bouwen aan een community van duurzaamheidspioniers”.

De onafhankelijke jury bestaat uit Emmo Meijer, Ellen Cornelissen, Bert Kip, Mariëlle Heijltjes,  Marcel Wubbolts en Freek van Eijk, vice-voorzitter van Circular Biobased Delta. De juryleden stellen een shortlist van tien kandidaten samen. Deze kandidaten pitchen in december voor één van de drie finaleplekken.

Ken jij of ben jij een echte duurzaamheidspionier?