Lees verder

Na een succesvolle 4e call van GIST (Growing Industry through a Sustainability Transition), een Interreg Vlaanderen-Nederland subsidie voor economische en technische haalbaarheidsstudies voor innovatieve producten, technieken en processen in de maakindustrie, die het milieu ten goede komen, komt er weer geld beschikbaar voor een laatste call.

Het GIST-programma heeft tot doel bedrijven uit Brabant, Limburg en Zeeland en Zuid-Holland in de proces- en maakindustrie te ondersteunen bij de transitie naar een duurzamer proces waarvoor er een subsidie van maximaal € 20.000 per project aangevraagd kan worden. Haalbaarheidsonderzoeken voor nieuwe producten, technieken en processen met minder gebruik van grondstoffen, minder CO2-uitstoot, minder schadelijke stoffen en circulaire projecten kunnen hiermee gefinancierd worden.

Het GIST-programma wordt uitgevoerd door Cleantech Flanders, Cleantech Delta en de gemeente Rotterdam. Dit consortium heeft ERAC gevraagd haar netwerk te attenderen op deze mogelijkheid.

15 januari 2020 vanaf 23:59 uur opent de 5e en laatste call van GIST. Deze staat open tot 15 maart 2020 17:00 uur.

Bent u geïnteresseerd of uw projectidee in aanmerking komt voor een haalbaarheidsonderzoek of wilt u uw projectplan/aanvraag laten checken op volledigheid? Dan kunt u contact opnemen met Marjolein Alberts marjoleinalberts@erac.nl of Geert Kooistra geertkooistra@erac.nl