Lees verder
BioBoost heeft een nieuwe website gelanceerd. Dit digitale platform biedt een overzicht van voorbeelden en potentiële business cases rond het gebruik van (bij-)producten uit de tuinbouw in de biobased economy.
Redactie / Nederland

De bedoeling daarvan is ondernemers te inspireren, te verbinden en nieuwe biobased initiatieven te stimuleren.

De website werd in november gelanceerd tijdens een bijeenkomst van BioBoost. Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus tekenden tijdens daar een samenwerkingsovereenkomst. Die waarborgt onder meer het voortbestaan van het digitale platform na de afronding van het BioBoost Interreg-project in het voorjaar van 2020.

In het BioBoost-project werken partijen uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk sinds 2017 samen om de ontwikkeling van een biobased tuinbouwsector te stimuleren. Het project onderzoekt mogelijkheden, maar biedt ook hulp aan bedrijven om nieuwe concepten en producten te ontwikkelen die plantenresten of inhoudsmaterialen gebruiken, bijvoorbeeld voor de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie, de farmaceutische en cosmetische industrie of voor bouwmaterialen. De gemeente Westland leidt het project. Het wordt financieel ondersteund door het Interreg 2 Seas-programma, de provincie West-Vlaanderen en de provincie Zuid-Holland.