Lees verder

Van 8-11 juli 2019 vond de 16e editie van het BIO World Congress on Industrial Biotechnology (WCIB) plaats in Des Moines, USA. WCIB 2019 is door de Topsector Chemie voorgedragen voor het Strategische Beurzen programma. In samenwerking met de Green Chemistry Campus heeft Biobased Delta de volledige deelname vanuit Nederland georganiseerd.

Holland Biotech Pavilion

Biobased Delta heeft, in samenwerking met Green Chemistry Campus, tijdens het WCIB een succesvol Holland Biotech Pavillion gerealiseerd. Het Pavilion was prominent aanwezig in de exhibition hall op een locatie bij zowel de partnering sessies als de ontmoetingsruimte voor de bezoekers, tussen de verschillende buffetten en bars. Het bestond uit een groot centraal gedeelte: de Holland Lounge, geschikt voor netwerkdoeleinden met een bar en mogelijkheden voor partnering gesprekken. De deelnemende bedrijven en innovatieve start-ups, waren met hun panelen goed zichtbaar aanwezig rondom het netwerkgedeelte. Daarnaast hebben deelnemende bedrijven zich gepresenteerd via bedrijfsfilms en in het missieboekje.

De Holland Lounge werd veel gebruikt om te netwerken, rustig te werken en als een soort thuisbasis. De panelen trokken veel bekijks en er was veel vraag om contacten te leggen met de gepresenteerde bedrijven. Zowel de aanwezige beursgangers als de deelnemers waren zeer positief over het, door The Inside ontworpen en gemaakte, paviljoen en we kregen veel positieve reacties. De aanwezigheid van koffie, thee, citroenwater, stroopwafeltjes en dropjes werd erg gewaardeerd.

Deelnemers

De volgende 19 bedrijven en start-ups participeerden in het Holland Biotech Pavilion:

Biobased Delta

BioBTX

Bioprocess Pilot Facility

Biotech Campus Delft (DSM)

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Chaincraft

Chemport Europe

Cosun Royal | Suiker Unie

Delft Advanced Biorenewables

Dutch DNA Biotech

Green Chemistry Campus

InnovationQuarter

Invest in Holland

Photanol

Pyrolyse proeftuin

Port of Rotterdam

Provincie Zuid-Holland

Wageningen University & Research

BIOPEN

Welkomstreceptie

Op maandag 8 juli organiseerde Biobased Delta een informele borrel voor alle deelnemers van het Paviljoen en andere Nederlandse deelnemers aan de beurs. Op deze manier konden de deelnemers elkaar alvast beter leren kennen in een ontspannen sfeer. De borrel is goed bezocht en werd gehouden in Court Avenue Restaurant & Brewing Co., een brouwerij in het centrum van Des Moines.

In-Booth event

Ook dit jaar was het Holland Biotech Pavilion In-Booth Event met als thema ‘Highlights of the Dutch Bioeconomy’. Dit event was in het programma door BIO opgenomen en breed gecommuniceerd. Veel congresgangers kwamen luisteren. Willem Sederel (Board Member) heeft op een interactieve manier, samen met de deelnemende bedrijven en oranisaties, een presentatie gegeven over de Nederlandse Bioeconomy, waarin alle deelnemers van het paviljoen aan bod kwamen.

Partnering Receptie en Bike Raffle

De Holland Business Partnering Receptie, gesponsord door Biobased Delta, op woensdag 10 juli was druk bezocht. Tijdens deze netwerkreceptie vond ook de traditionele verloting van de Dutch Bike plaats. Willem Sederel presenteerde de Bike Raffle en kondigde de gelukkige winnaar aan. Dat was Coraline Caullet van het Franse 3Bcar.

Slot

Door de deelnemers werd het Holland Paviljoen zeer gewaardeerd: overzees presenteren de deelnemers zich graag onder een ‘Hollandse vlag’. Doordat op de stand altijd iemand aanwezig was om de bedrijven te vertegenwoordigen (een medewerker van Biobased Delta) kregen de bedrijven en starters meer kans om zakelijke contacten te leggen. Dat was mogelijk op het paviljoen zelf – de Holland Lounge, maar er waren ook speciale One-on-One-Partnering-ruimtes op de beursvloer. De deelnemers konden voorafgaand aan het congres afspraken hiervoor maken. Er zijn goede fundamenten gelegd voor verdere verkenning van samenwerkingen en overeenkomsten. Bestaande contacten zijn weer aangehaald en vervolgstappen zijn gezet.