Lees verder
Het Innovation Fund heeft op 1 december 2020 een call speciaal voor Small Scale Projects gepubliceerd. De projecten moeten erg innovatief zijn, een grote hoeveelheid broeikasgasuitstoot verminderen en klaar zijn voor toetreding op de markt. Er is 100 miljoen euro beschikbaar.

Small Scale Projects zijn demonstratieprojecten met kapitaalkosten tussen de 2,5 en 7,5 miljoen. De subsidie bedraagt maximaal 60% van deze kosten.

In 1 stap aanvragen

De aanvraag- en selectieprocedure voor Small Scale Projects is vereenvoudigd tot één stap. De deadline voor indienen is 10 maart 2021.

Vooral mkb-bedrijven worden aangemoedigd om voorstellen in te dienen, hoewel ook grote ondernemingen dat mogen doen. Deze call staat open voor aanvragen uit alle economische sectoren en toepassingen die passen bij het Innovation Fund. In het bijzonder zoekt de Europese Unie projecten die zich richten op direct air capture (CO2uit de lucht halen), net carbon removals (CO2 langdurig opslaan) of substitute products (andere producten met dezelfde toepassing).

Innovation Fund

Het Innovation Fund is een nieuw Europees fonds met een totaalbudget van € 10 miljard tot 2030 om te investeren in innovatieve koolstofarme technologieën.