Lees verder
Op donderdag 23 november 2017 organiseren Biobased Delta en Flanders Biobased Valley, in samenwerking met hun partners, de jaarlijkse Biobased Business Development Dag.

De dag is een netwerkevent voor en door bedrijven, die actief zijn op het gebied van biobased. Doel is om de samenwerking tussen deze bedrijven te stimuleren en de biobased economie zo verder te bevorderen. Door de Vlaams-Nederlandse samenwerking is er voor ondernemers ook een mogelijkheid om over de grens te kijken naar mogelijke samenwerkingsverbanden.

De dag begint met een kennismaking met de twee organiserende partijen: Biobased Delta (BBD) en Flanders Biobased Valley (FBBV). Rob Zoetemeyer van BBD en Sofie Dobbelaere van FBBV zullen ingaan op de sterktes, trends en uitdagingen voor hun regio’s binnen de biobased economie.

Tijdens het event worden inspirerende voorbeelden getoond van bedrijven die elkaar hebben gevonden. Zo zal Gert de Raaff van Royal Cosun ingaan op het belang van de Biobased Economy voor Cosun. Verder zal Nico Osse van Hemcell ingaan op hoe je een wereldidee uiteindelijk ook gefinancierd krijgt.

Daarnaast zijn er thematische workshops en is er een producten- en projectenmarkt. In de middag worden workshops georganiseerd over biobased materialen, biopolymeren, valorisatie van reststromen, biobased kleurstoffen, biobased opschaling en biobased bouwen. Binnen deze workshops krijgen applicatiecentra en ondernemers ruimte voor pitches. De workshops worden afgesloten met discussies.

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Kijk hieronder voor het complete programma.