Lees verder

Noteer alvast de datum voor Biorizon’s 8ste Jaarlijks Evenement over Bio-Aromaten: 2 december.

In de afgelopen jaren heeft dit evenement zich ontwikkeld tot een ‘must visit’ evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in hernieuwbare aromaten. De vorige editie trok 308 deelnemers uit 22 landen die 163 matchmaking-sessies hielden.

Grote industriële spelers, kleine tot middelgrote ondernemingen en onderzoeks- en technologie-organisaties van over de hele wereld zullen samenkomen om de laatste vooruitgang op het vlak van bio-aromaten te bespreken en de mogelijkheden uit te werken om samen de biogebaseerde business te versnellen.

Biorizon: De winstgevende weg naar biogebaseerde aromaten

Biorizon is het meest geavanceerde en gewaardeerde onderzoeksprogramma op het gebied van bio-aromaten wereldwijd. Shared Research Center Biorizon, een initiatief van TNO en VITO, werkt sinds 2013 co-creërend aan technologieën voor de productie van bio-aromaten op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Samen met industriële partners creëert en ontwikkelt Biorizon innovatieve chemische processen voor de productie van hernieuwbare aromaten uit restbiomassa.

Aromaten zijn belangrijke bouwstenen voor de chemische industrie: maar liefst 40% van de chemicaliën is aromatisch, en ze brengen essentiële functionaliteiten zoals duurzaamheid en thermische en UV-stabiliteit in producten als kunststoffen, harsen en coatings. Bio-aromaten bieden nieuwe functionaliteiten en een impactvol en groen alternatief voor de huidige petrochemische producten die moeilijk te hergebruiken of te recycleren zijn, zoals verf, kleefstoffen en smeermiddelen. Ons doel is om tegen 2025 de commerciële productie van bio-aromatische bouwstenen mogelijk te maken.