MBO

MBO

MBO-instellingen in de Biobased Delta werken intensief samen op het gebied van de biobased economy. Dat doen ze onder andere binnen het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Biobased Economy, waarvan het ROC West-Brabant penvoerder is.

Drie colleges – het Markiezaat College (Bergen op Zoom), het Radius College (Breda) en het Prinsentuin College (Breda) – participeren in het CIV.

Het doel is om te zorgen voor goed opgeleide professionals die de transitie naar een biobased maatschappij kunnen dragen. Maar ook om de biobased georiƫnteerde vragen vanuit het bedrijfsleven te bedienen. De drie colleges van ROC West-Brabant bieden daarom opleidingen aan waar biobased thema's deel van uit maken.

CIV Biobased makelt en schakelt tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Hierdoor zijn zij in staat om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Samenwerking met ondernemers is een belangrijke pijler. Dit vindt onder andere plaats doordat studenten werken aan projecten, onderzoeksopdrachten en stages. Ook worden er regelmatig excursies naar bedrijven en gastlessen georganiseerd.

Bedrijven kunnen gebruik maken van de opleidingsfaciliteiten en installaties van de colleges. Daarnaast kunnen hun medewerkers trainingen en cursussen volgen die door het CIV Biobased zijn ontwikkeld.