Financing

Financing

Impuls Zeeland

Er is kapitaal beschikbaar voor innovatieve, in Zeeland gevestigde en zich vestigende ondernemers. Vanuit het Rijk, de EU, Provincie Zeeland en private investeerders. In de vorm van subsidies, leningen en risicokapitaal. Impuls Zeeland kent de weg daarnaartoe. Doe hier de financieringscheck en maak een afspraak voor een intake!

Lees meer over Impuls Zeeland

UNIIQ

UNIIQ is een investeringsfonds van € 22 mln. gericht op de proof-of-concept fase. UNIIQ helpt ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. Wij bieden ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Het fonds is opgericht door een consortium bestaande uit Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. UNIIQ is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Leiden. Het fondsmanagement is in handen van InnovationQuarter.

Lees meer over UNIIQ

IQCapital

Het investeringsfonds van InnovationQuarter IQCapital – dat momenteel bestaat uit € 80 mln. gecommitteerd kapitaal – biedt jonge technologiebedrijven en MKB’ers met groeiplannen in de regio durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen. IQCapital financiert innovatieve bedrijven, die actief zijn in uiteenlopende sectoren. Deze ondernemingen kenmerken zich door gedreven management en een duidelijke groeistrategie. Naast kennis en expertise heeft ons team, met jarenlange ervaring in venture capital, private equity en leveraged finance, een breed (inter)nationaal netwerk van private, publieke en informele investeerders.

Lees meer over IQCapital

TIIN Capital

Investeringsfonds met als aandachtsgebieden agrotechnologie, chemie, cleantech, healthcare.
 

CrossRoads2

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het heeft als doel het stimuleren van duurzame grensoverschrijdende samenwerking rond kansrijke innovatieprojecten tussen KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Het project richt zich op bedrijven met goede, innovatieve en technisch haalbare projectideeën die graag grensoverschrijdend samenwerken met andere KMO/MKB-bedrijven.

Lees meer over CrossRoads2

Biobased Center of Expertise

Het Center of Expertise (CoE) is een value center om samen met onderzoekspartners, bedrijfsleven, overheid en collega-onderwijsinstellingen, de kansen van de biobased economy te benutten.

Lees meer over het Biobased Center of Expertise

BioBase4SME

Via het INTERREG NWE Programma heeft de Europese Commissie eind 2016 onder de naam “BioBase4SME” een driejarig project gelanceerd om de ontwikkeling van de biobased economie in Noordwest-Europa te bevorderen. Het project, met een omvang van 5,83 miljoen euro, helpt start-ups en MKB  technologische en niet-technologische hindernissen te overwinnen die ze tegenkomen bij het doorontwikkelen van hun biobased onderzoek naar een commerciele innovatie. BioBase4SME biedt trainingen, innovatie ‘biocamps’, workshops en innovatiecoupons ter waarde van maximaal €100.000.

Lees meer over BioBase4SME

Innovatiekrediet

Risico- en rentedragend krediet bestemd voor de financiering van veelbelovende innovatieve projecten die binnen enkele jaren leiden tot nieuwe producten.

Lees meer over het Innovatiekrediet

Icos Capital

Investeringsfonds met als aandachtsgebieden energy, food, water en green materials ("cleantech").

Lees meer over Icos Capital

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)

Met de WBSO kunt u uw loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O vergelijkbaar met R&D) verlagen. De WBSO is bedoeld voor iedere ondernemer in Nederland die R&D verricht.

Lees meer over de WBSO

Pages