Wie wint de MKB Innovatie Top 100 in 2017?

Gepubliceerd: 14 april 2017

Wie wint de MKB Innovatie Top 100 in 2017?

Inschrijven voor 12e editie van KvK kan tot 15 april

Ook dit jaar presenteert de KvK de mooiste innovatie-etalage van Nederland: de MKB Innovatie Top 100! Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen zich inschrijven voor deze 12e editie tot 15 april 2017 via www.mkbinnovatietop100.nl.

De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen 11 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in het najaar bekend gemaakt, tijdens de Dag van de Innovatie.

Jury
In mei gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en 'onderzoek' doen door gebruik te maken van Google.

Geen windeieren
Wie neemt het stokje over van Yoni? Yoni veroverde in 2016 de eerste plaats met tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen. Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemde eens het winnen voor hem een doorbraak in de markt. En Steinar Henskes, CEO van Bird Control Group, over de Top 100: "De notering in de MKB innovatie Top 100 gaf ons internationaal de body om door te breken."