Een intensieve trainingsweek voor biobased start-ups

Gepubliceerd: 14 april 2017

Het BioBase4SME project, gecofinancierd door Europa's Interreg NWE programma, biedt nieuwe bedrijven in de biobased economie een volledig vergoed Innovation Biocamp ter waarde van €7.000,-. Een intensieve training geeft deze ondernemers de tools om hun innovatie te commercialiseren en hun onderneming te laten groeien. De week wordt afgesloten met een pitch voor investeerders.

Start-ups tot 5 jaar in het Interreg North West Europe gebied wordt aangeraden zich aan te melden voor een plek in het zogenaamde "Innovation Biocamp" dat plaats zal vinden in Yorkshire, UK tussen 23 en 28 juli 2017. Experts op het gebied van groei en innovatie geven een serie colleges over bijvoorbeeld: business modelling, financiële groei en risico management. Elke presentatie wordt gevolgd door een groepsopdracht, verzorgd door een ervaren begeleider. Deelnemers werken vervolgens samen met hun mentor aan de implementatie in hun eigen bedrijf.

De voor het Innovation Biocamp geselecteerde deelnemers zullen profiteren van:

  • Begeleiding door succesvolle investeerders en bedrijfsleiders
  • Masterclasses van experts in finance, regelgeving, risico's en kansen
  • Pitches voor een panel van gespecialiseerde investeerders uit de eigen sector
  • Leren van en netwerken met biobased bedrijven uit heel Noordwest-Europa.

Aanmelden kan tot en met 19 mei 2017. Meer informatie over het Biocamp, waaronder de selectie criteria en aanmeldingsprocedure, is online te vinden op: www.biovale.org/event/innovation-biocamp/ of www.nweurope.eu/BioBase4SME

Verdere ondersteuning van BioBase4SME:

Het BioBase4SME-netwerk, dat bestaat uit experts uit de biobased economy, ondersteunt het MKB/KMO en start-ups in heel Noordwest Europa bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën tot te vermarkten producten. Het netwerk organiseert workshops over bepaalde thema's, geeft trainingen en organiseert het Innovation Biocamp. Ook kunnen bedrijven coupons aanvragen tot een waarde van 100.000 euro voor zowel technische (process ontwikkeling, opschaling, applicatie testing) als niet-technische (LCA, marktonderzoek, business plan coaching, sociale acceptatie) support. Voor meer informatie over BioBase4SME: www.nweurope.eu/BioBase4SME.

Namens Nederland is REWIN West-Brabant bij het project BioBase4SME betrokken. Voor meer informatie over de innovatiecoupons, trainingen, workshops en het Innovation Biocamp kan contact opgenomen worden met REWIN: Roel Koevoets, + 31(0)6 226 639 34, r.koevoets@rewin.nl

U kunt ook www.nweurope.eu/BioBase4SME bezoeken.